PRINT
SITEMAP
Læs alle nyheder her
Navigation:  Om Advodan Roskilde
 

Pas på når du køber bolig på tvangsauktion

(18. marts 2010 12:11)

Det stigende antal tvangsauktioner giver mulighed for at købe bolig betydeligt billigere, end hvis du køber bolig i fri handel – men det er ikke problemfrit. En bolighandel på tvangsauktion kræver grundig forberedelse, for at undgå ubehagelige og dyre overraskelser. 

 
Der er én væsentlig fordel ved at købe sin bolig på tvangsauktion, og den er, at man har mulighed for at gøre en rigtig god handel og dermed kan spare en god sum penge – hvis man altså vel at mærke formår at styre uden om fælderne.

 

Ingen ejerskifteforsikring

Poul Westergaard, advokat i ADVODAN Roskilde har erfaring med bolighandler på tvangsauktion og siger følgende:

 

- En af de fælder, man skal være særligt opmærksom på, når man køber hus på tvangsauktion er, at der i forbindelse med handlen ikke udarbejdes en tilstandsrapport, og at der således heller ikke kan tegnes en ejerskifteforsikring på boligen. Dette betyder, at man som køber selv hænger på fejl og mangler – uanset hvor alvorlige de er.

 

- Herudover har man sjældent mulighed for at se og gennemgå boligen mere end den ene gang, hvor fogedretten giver adgang til besigtigelse, og der er sjældent afsat ret lang tid til gennemgangen. Derfor er det en rigtig god idé at tage en byggesagkyndig med til besigtigelsen.

 

Vigtig rådgivning om økonomien

Hvis man ikke kender til og har erfaring med proceduren ved en tvangsauktion, er det også en rigtig god idé at alliere sig med en kyndig boligadvokat. Auktionsprocessen kan nemlig være svær at gennemskue og forløber meget hurtigt.

 

Boligadvokaten kan inden auktionen hjælpe med at gennemgå alle de relevante dokumenter, så man eksempelvis ikke overser såkaldte hæftelser eller byrder på den pågældende ejendom, som kan have konsekvenser efterfølgende. Herudover kan advokaten rådgive om selve auktionen, så man ved, hvordan man skal forholde sig, hvis man ønsker at byde.

 

- I forbindelse med en tvangsauktion tror mange, at det beløb, man byder på auktionen, er det beløb, man faktisk skal betale, forklarer Poul Westergaard og fortsætter:

 

- Det er imidlertid altid et større beløb, der skal betales, idet man bl.a. skal lægge det såkaldte ”størstebeløb” oven i købssummen. Størstebeløbet er en ekstra udgift, som dækker over eksempelvis restgæld på ejendomsskatter, samt forskellige gebyrer og salærer. Herudover skal man også tage højde for, at nogle af de lån, der skal indfries, måske kun kan indfries til overkurs.

 

Ønsker man at købe sin bolig på tvangsauktion, er det altså meget vigtigt på forhånd at have gennemgået alle økonomiske aspekter ved tvangsauktionen med sin advokat, så man nøjagtig ved, hvor langt man kan gå i en budgivning, og hvad købet herefter reelt vil koste.

 

Kontakt os for at høre nærmere – Advodan Roskilde, Algade 43, 4000 Roskilde, 46 35 15 15 – www.algade43.dk

 

 
Det er ofte en stor beslutning at købe ny bolig, og der dukker mange spørgsmål op undervejs. Advodan har netop lanceret en webportal om boligkøb, som hjælper boligkøberen sikkert igennem alle faser af bolighandlen.
Forældrekøb er en god mulighed for at give dine børn den rigtige start på studielivet – men der er en række forhold, som du bør være ekstra opmærksom på.
ADVODAN ROSKILDE A/S | ALGADE 43, 1 | 4000 ROSKILDE | TLF. 46 35 15 15 | ROSKILDE@ADVODAN.DK